Screens til vinduer i mange typer og størrelser

Den klassiske screen med en elmotor, der er placeret over et vindue på ydersiden af en bygning, hvorfra den kan rulles ned foran vinduet, er efterhånden velkendt. Det er en smart, moderne og stilren løsning, som gør det hurtigt og nemt at skærme af for solen.

Udviklingen af udvendig solafskærmning har gjort det meget populært på især nye bygninger. Under tegningen af nye bygninger ses det oftere og oftere, at screens til vinduerne bliver valgt allerede på dette tidspunkt. De klassiske screens har dog nogle begrænsninger, og derfor er der også blevet udviklet flere typer af screens til vinduer. Du kan læse om nogle af disse længere nede i teksten.

Hvad er en screen?

Screens er en af de mest simple former for udvendig solafskærmning. De består af en speciel dug, som vi kommer til senere, en elmotor og en beholder til dugen. Beholderen til dugen monteres lige over vinduet på ydersiden af bygningen, hvorfra man via en fjernbetjening kan rulle dugen ned med hjælp fra elmotoren, så dugen dækker den ønskede del af vinduet. På den led kan man hurtigt få justeret sin solafskærmning efter de nuværende vejrforhold.

En af de største fordele ved screens til vinduer er, at prisen på en screen er meget konkurrencedygtig med de andre former for udvendig solafskærmning. Med en god screen kan man desuden lukke op til 80 % af solens varme stråler ude på de varmeste dage, så det ikke bliver ulideligt at være inden for på grund af varmen.

En af ulemperne ved screens kunne være, at de frarøvede brugerne af bygningen muligheden for at kunne kigge ud af vinduet. Sådan er sagen dog. Hvis bygningens screens leveres af et firma, der vægter kvalitet højt, vil det faktisk være muligt at få duge, som er fremstillet i transparent materiale. Dette tillader brugerne af bygningen at kunne nyde udsyn til omverdenen, selv når dugen er rullet ned. Adskillige undersøgelser har vist, at både arbejdsmoral og arbejdsmiljø forbedres, hvis man har udsyn til omverdenen fra sin arbejdsposition.

Forskellige typer af screens

Det er mere eller mindre muligt at finde screens i alle tænkelige mål. Det er dog ikke altid smartest at lede dybere efter en bestemt screen i den helt rigtige størrelse. Der kan nemlig meget vel være en anden type af screen på markedet, som allerede passer perfekt til disse mål.

Til et mindre vindue findes der eksempelvis mini-screens. Disse kan monteres direkte på vinduets ramme og egner sig perfekt som udvendig solafskærmning på udadgående vinduesrammer.

I den anden ende af størrelsesskalaen finder vi ZIP-screens og indbygningsscreens. Disse to typer af screens er særdeles velegnede til at dække større glasfacader. For medarbejdere i en virksomhed, hvis bygning har en stor og flot glasfacade, er det skønt at kunne nyde det naturlige lys udefra. På dage hvor solen for alvor skinner igennem og rammer lige ind på glasfacaden, kan solen blive et meget forstyrrende element for medarbejderne, og derfor er det smart at have monteret screens, som kan levere noget skygge.

Hvis du ønsker finde den helt rigtige screen til din bygning, kan du med fordel tage kontakt til et af de danske firmaer, der leverer kvalitetsløsninger i forbindelse med montering af screens. Her kan Blendex blandt andet fremhæves.

Anbefalet kilde: http://erhvervsjournalen.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *