Internetforbindelse i Århus

Skal du flytte til Århus eller bor du der måske allerede, og skal have en ny internetforbindelse, så læs med her.

Det kan være svært at finde en ny internet forbindelse, især hvis man ikke lige helt ved hvilken type man skal vælge, eller hvad der er bedst.

Der kan være mange forskellige løsninger på dette problem. Er du studerende vil du typisk bare gerne have det billigste overhovedet. Da Århus også er en storby, kan det være en fordel at gå med en lidt anden type internet forbindelse end du ellers regnede med. I storbyer er der nemlig typisk større chance for en endnu bedre løsning.

Almindelig fastnet forbindelse er aldrig en dårlig løsning, heller ikke i Århus. Den almindelige bredbåndsforbindelse er den mest udbredt løsning i Danmark. Det er også det vi kender som xDSL forbindelse, da den transporteres gennem kobberkabler kaldet xDSL. I Århus er denne forbindelse meget brugt ligesom i resten af Danmark. Du skal dog være opmærksom på, at denne type forbindelse har hvad man kalder for minimumshastighed. Du er derfor ikke garanteret den hastighed som du køber. Dog er forbindelsen stabil og god, og du vil sandsynligvis blive tilfreds med denne løsning.

Overvejer du modsat at købe en kabel-tv internet forbindelse fordi du måske allerede har kabel-tv så kan det faktisk være en endnu bedre løsning. Kabel-tv internet forbindelser har nemlig ikke minimumshastigheder. Eller faktisk så er din minimumshastighed lig med den hastighed du betaler for. Netop derfor er det ofte muligt at få en hurtigere forbindelse end den du har betalt for, med netop denne type forbindelse. I Århus er det typisk Stofa, YouSee du skal kontakte for at få denne internet forbindelse. Det er en god løsning, og den er typisk lige så stabil som den almindelige forbindelse, og du får derudover også hurtigere hastigheder.

Du kan udover disse to ovenstående forbindelser også overveje fibernet i Århus. Hvis du regner dette skal du typisk kontakte Waoo! Som sidder på fibernettet i Danmark. Fibernet er dog ikke særlig udbredt i Danmark, og derfor vil din forbindelse ikke være særlig stabil. Dog giver firbenet nogle andre muligheder, idet det typisk er hurtigere.

Sidst men ikke mindst kan du også vælge en mobil internet forbindelse. Denne type forbindelse er til dig som ikke bruger dit internet særlig meget, eller til dig som er på farten. Er du studerende kan dette være en mulighed, men ikke en som er meget anbefalelsesværdig.

Der er altså mange muligheder når det kommer til valg af internet forbindelser, også når du bor I Århus. Undersøg selv dækningen på udbydernes hjemmesider, under dækningskort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *