Hvad er crowd lending?

I løbet af de sidste par år er der kommet rigtig mange alternative metoder til at skaffe kapital til sin virksomhed. Lige meget hvilken virksomhed du har, så kommer du før eller siden ud for, at der er brug for kapital så du enten kan komme ud fra en krisesituation eller blot få opstartet virksomheden, så du kan begynde at skaffe kunder og sælge dit produkt. En af de nyere metoder at anskaffe penge på, er at benytte sig af en såkaldt crowd lending, hvilket måske lyder en smule mystisk, men det er det slet ikke. I det følgende vil jeg forklare hvad crowd lending går ud på.

Hvad går crowd lending helt præcist ud på?

Når folk hører ordet crowd lending, så er der nok ikke så mange der ved hvad det helt præcist betyder, men det er også helt forståeligt. Det er nemlig en relativ ny måde at finansiere en virksomhed eller et lån på. Crowd lending går faktisk ud på lige præcis det navnet siger. Man benytter sig af et crowd, altså en menneskemængde, til at finansiere et lån. Det er en smule teknisk besværligt, men der findes mange hjemmesider som kan klare dette den dag i dag. Du skal altså ikke selv ud og finde et crowd, men det ordnes gennem finansielle institutter eller lignende institutioner. Man kan faktisk sige, at en bank udfører crowd lending, da den bruger andre kunders penge til at give lån ud til andre kunder. Det er i bund og grund det crowd lending går ud på. Det er altså i modsætning til f.eks. en investor, hvor der kommer en stor sum penge fra en person eller en virksomhed, så kommer der altså en lille mængde penge fra mange personer eller virksomheder, som så til sammen giver dig det fulde lån du har brug for.

Sådan fungerer crowd lending i praksis

Alt det ovenstående lyder måske lidt bøvlet og indviklet at finde rundt i, men i praksis er crowd lending faktisk meget simpelt. Du kommer i kontakt med en virksomhed, der udbyder den her slags crowd lending, hvorefter du kommer i en dialog og fortæller om dit behov og hvad du kan tilbyde. Så finder den virksomhed nogle udbydere som har nogle penge de gerne vil have renter på, hvorefter denne virksomhed forbinder dig som mangler penge med dem der har pengene. På den måde bruger du crowd lending.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *