Badmintonstrenge op og ned og ind og ud

Ligesom Tennis og Squash er badminton en sport der kræver at ketcherne er strenget ordentlig op. Badmintonstrenge har i gennem de sidste år været produceret at forskelligt materiale. I nyere tid er den gamle tarm streng udgået af markedet og i dag bliver størstedelen af yonex badmintonstrenge af nano tynde polyester fibre. Badmintonstrenge bliver belagt med en ruhed således at der kan opnås bedre følelse ved slag til fjerbolden.

Yonex er de førende indenfor badmintonsporten og sjældent er det oplevet at butikker benytter andre typer strenge. Dog har jeg personligt gennem min tid som opstrenger stødt på nogle anderledes strenge. Heriblandt tactic badmintonstrenge som forsøger at fokuserer på udvalget af farver og holdbarhed. De mange discount mærker på markedet kan være ganske fine til motions eller nybegynder niveau men Yonex badmintonstrenge ses på elite plan.

Badmintonstrenge kan fås i forskellige tykkelser. Dette medfører at det kræver overvejelse før valg af streng type. Vælges der en tynd badmintonstreng, vil resultatet ofte være at de tit springer. Dette sker på grund af manglende præcision ved forskellige slag. Til gengæld kan man gennem de tyndere strenge få en langt bedre lyd når man laver et salg samt kontrollerer bolden bedre.

Badmintonstrenge afhænger dog ikke kun af tykkelsen, men også hårdheden i opstrengningen. Jo hårde en badmintonketcher bliver strenget op desto bedre føling vil man kunne mærke. Dog medfører en hård opstrengning ligesom en tynd badmintonstreng muligheden for tit at springe strenge. Nogle gange vil man endda kunne smadre sin ketcher ved at ramme bolden skævt med en hård opstrengning.

Det kan derfor være fordelagtigt, hvis man har en usikkerhed i sine slag, eller er en smule langsommere i benarbejdet at anskaffe sig en mere almindelig badmintonstreng som er ca 0,70 mm i tykkelsen. Dette gør at man kan slå til bolden selvom man er ude af balance, og slippe for at tænke på at springe sine badmintonstrenge. Dette vil gøre sporten mere økonomisk.

Er man dog turneringspiller på elite plan, vil det være vigtigt at kontrollerer sine slag og derfor have en badmintonstreng som giver føling.
Personligt benyttede jeg som badmintonspiller en almindelig Yonex BG 65 streng med 10,5 kg. Helt frem til Mester rækken før jeg valgte at skifte til den populære badmintonstreng BG 80.

Badmintonstrenge er et vigtigt redskab, men kan sagtens holde længere tid end mange personer giver udtryk for. Ligeledes er det vigtigt at huske på at det kræver tilvænning at spille med en bestemt badmintonstreng og derfor rammer man aldrig helt rytmen hvis man konstant springer strenge i sin ketcher.

Kilde Sport-net.dk i kategorien badmintonstrenge og badmintonstrenge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *