VVS er et af de vigtigste håndværk vi har

Selv om mange sikker ofte glemmer det, så er en af de ting der definerer Danmark, som et ægte, moderne, vestligt land, adgange til toiletter og rindende vand. Selv om vi tager det for givet, når vi bor i eksempelvis Odsherred, at vi kan gå ud og tage et dejligt langt bad hver morgen, så er det altså langt fra sådan alle steder i verden. Mange steder er rent drikkevand noget man vandrer langt for at få fingrene i, og alt hvad der hedder badning, det foregår i den lokale så eller flod – uanset hvilken årstid det er. Så vi er altså helt enormt privilegerede, at vi alle sammen har op til flere vandhaner og badeværelser og toiletter i vores huse, hvor tingene bare fungerer så godt, at vi helt glemmer, at tænke på, hvor meget nemmere det gør vores liv, at vi har adgang til vand, lige når vi vil. Og endda både varmt og koldt vand.

De der arbejder med VVS, sørger for at vandet løber, også i Nykøbing Sjælland

Mange af os ville ikke vide, hvad vi skulle gøre, hvis vandet i vores hus, lige pludselig stoppede med at løbe. Men én ting er helt sikker – vi ville ikke vente længe, med at ringe efter hjælp. For selvom vi ser det som noget, der altid har været der, og som vi ellers ikke tænker meget over, så bruger vi altså vand hele tiden. At vi har rindende rent vand i vores hjem, kan hurtigt blive en kæmpe mangel, så snart det er væk. Og her er det så at vi ringer efter dem i VVS faget. Det er nemlig de professionelle, der kender noget til alt det der ligger bagved, at vi kan have det enorme privilegium, det er, altid at have adgang til vand. På den måde kan man sige, at VVS’ere beskæftiger sig med noget, som er af kæmpe betydning for dit og mit daglige liv, men som vi ofte måske glemmer lidt, i forhold til eksempelvis tømrer og snedkere.

Hvis dit afløb er så stoppet, at afløbsrens ikke virker, så ringer du til en der laver VVS

Mange danskere, også dem der bor i Odsherred og i Nykøbing Sjælland, kender godt, at man måske hurtigt er lidt for rundhåndet med hvad man skylle ud i vasken. Vi kender vist alle sammen godt de gode råd med, at man for eksempel ikke må skulle kaffegrus ud i køkkenvasken. Men nogle gange er det bare det hurtigste og nemmeste, når nu stuen er fuld af gæster. Og det kan sikkert ikke ses med det samme. Men en eller anden dag har vi balladen. Så sidder den en stor prop i dit afløb. Det betyder, at vandet ikke kan komme ud, og det lygter typisk også. Nogle gange vil afløbsrens kunne hjælpe med dette problem. Men andre gange, skal man være lykkelig for, at man kan ringe til en professionel VVS mand, som kan fikse det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *