Værn om dit kæledyrs velbefindende med en dygtig dyrlæge

Hvis man har et kæledyr, følger der et stort ansvar med. Det er nemlig ikke kun for sjov, at man ejer et dyr. De fleste får et kæledyr, fordi det kan være rigtig hyggeligt. Det kan være dejligt at sidde og kæle med et dyr foran fjernsynet på en kold vinteraften, da det giver følelsen af nærvær med et andet væsen. Det kan også være en god følelse at komme hjem fra arbejde, mens katten eller hunden kommer dig løbende i møde. Dog glemmer de fleste, hvor stort et ansvar for dyrets velfærd, der følger med. Det er derfor vigtigt at overveje følgende omstændigheder, inden man anskaffer sig et kæledyr.

For det første skal man overveje, hvor mange penge man er villig til at bruge på sit dyrs velbefindende. Der er nemlig mange udgifter i forbindelse med at have et dyr i huset. For dyr som hunde og katte er det normalt, at de jævnligt skal have en kur mod lopper eller orm. Det er ganske normalt for dyr, som bevæger sig meget udenfor, og er i kontakt med andre dyr i naturen. Disse kure er ikke altid billige, men absolut nødvendige. Derfor er det vigtigt, at du finder en god dyrlæge i nærheden af dit hjem i Holbæk eller Hvalsø, så du hurtigt kan få fat i en ny omgang loppekur.

Få gode råd af din lokale dyrlæge

For mange mennesker er deres dyr en god ven, som de har i mange år. Dette betyder, at de når at knytte en masse følelser til dyret. Derfor kan det være svært at håndtere, når dyret bliver alvorligt syg. De fleste vil derfor med tiden bruge mange penge på at holde deres kæledyr rask. Det gælder især, når det bliver meget gammelt. De mange besøg hos den lokale dyrlæge kan dog godt ses på pengepungen. Det kan nemlig være ret dyrt at få medicin eller indsprøjtninger til sit dyr. Derfor skal man huske at tænke på, om de mange regninger kan betale sig for det gamle dyr. Dette kan dyrlægen også rådgive om, hvis det er svært at tage beslutningen alene.

Hos dyrlægen kan man også få en række andre tilbud. Udover at se til dit kæledyrs helbred, kan de nemlig rådgive om en masse andre ting. De har ofte et bredt udvalg af sjovt legetøj, som kan være godt at have for dyret. De fleste dyr kræver nemlig også en masse opmærksomhed, som man måske ikke altid har tid til at give dem. Det kan være, at man ikke er så meget hjemme som man plejer, eller har meget travlt på arbejdet. Så er det godt, at de har noget legetøj i huset. En dyrlæge vil typisk sælge legetøj, der også gør noget godt for dyrets sundhed. Det kan for eksempel være specielle kødben til hunden, der er gode for dyrets tandkød og mundhygiejne. Lægen sælger desuden langt sundere dyrefoder, end man finder i supermarkedet.

Kilde: http://www.tollosedyreklinik.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *