Planlægning af begravelse

At skulle planlægge og gennemføre en begravelse, bliver aldrig nogen let opgave. Flere og flere gør sig dog tanker om, hvordan de gerne vil have at det skal foregå den dag det sker, men ikke alle for det formidlet videre til familien og de nærmeste, der risikerer at stå helt rådvilde den dag de desværre får brug for den viden.

Gør dine nærmeste en stor tjeneste på forhånd og sørg for at dine planer bliver skrevet ned og gemt et godt sted. Det kan være svært at tale om denne dag, der forhåbentlig først vil komme langt ude i fremtiden, men når den dag kommer, så vil det være en kæmpe hjælp, hvis tingene er noteret. Dette kan gøres hos bedemanden, men man kan også selv have et brev liggende gemt. Informer dem der bør vide det, så de ved hvor disse papirer findes, når de bliver nødvendige.

En god snak kan også gøre en stor forskel, men vær opmærksom på, at den er lettest at tage for den der planlægger sin egen begravelse og ikke nødvendigvis så enkel at gå til, for dem, der ender med at skulle deltage.

Drejebogen til begravelsen var klar

Da Sørens mor gik bort i foråret, kom det ikke som et chok, hun havde længe været syg og alle vidste, hvor det bar hen. Moderen havde haft god tid i sygesengen på hospitalet i Odense og selvom hun havde det meget dårligt, havde hun alligevel forfattet et langt og meget personligt brev om, hvordan hun ønskede at hendes begravelse skulle foregå. Alt var beskrevet ned i mindste detalje. Her stod bl.a. at hun gerne ville begraves ved kirken i landsbyen på Nordfyn, hvor hun havde boet det meste af sit liv og kendte præsten personligt. Dette havde Søren nok selv kunnet regne ud, men det var alligevel rart at vide med sikkerhed, at de beslutninger der skulle træffes om alt fra kistepynt til samler o.s.v., allerede var besluttet. Det var næsten en hel drejebog, der bare kunne følges. Sørens mor ønskede en dag, hvor venner og familie skulle samles og have det rart. Hun var et optimistisk menneske med et lyst sind og sådan en begravelse fik hun på Nordfyn.

Det lange sygdomsforløb i Odense havde tæret på Søren og han er ikke sikker på, at han selv havde været i stand til at træffe de valg omkring begravelsen, så den endte med at blive så personlig og livsbekræftende, som den faktisk endte med at blive på en solrig lørdag formiddag på Nordfyn.

Vis omsorg for de efterladte

Søren er meget taknemmelig for at hans mor havde gjort sig den ulejlighed, at have skrevet alting ned. Han oplevede det som et typisk træk fra moderen, både at være meget bestemt og have klare meninger om alt, men også at udvise en stor omtanke og omsorg. Da Søren var allermest rådvild, slap han for at skulle overveje noget og det var en kæmpe trøst midt i alt det triste, at han vidste med sindsro at moderen fik sin sidste vilje.

Anbefalet kilde: http://forretningsnyheder.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *