Naturgas er et klimavenligt alternativ til olie og kul

Naturgas er ligesom olie og kul et fossilt brændstof som kan findes i undergrunden, hvor man også kan finde råolie. Når man afbrænder naturgas for at skabe energi udledes der mindre CO2, end ved olie- eller kulafbrænding. Det anses derfor som det mest klimavenlige fossile brændstof af de tre. Naturgas er en fælles betegnelse for en lang række gasser men består mest af alt af metan samt en række andre gasser med lange kulstofkæder. Man mener, at over en fjerdedel af verdens naturgas reserver kan findes i Rusland, men i nyere tid har der været tale om, at der også på Grøndland og omkring polarcirklen kan forekomme store mængder. I Danmark forekommer den meget omstridte naturgas, skifergas, i undergrunde cirka 4.000 meter under jordens overflade. Der er dem, som er imod udvindelsen heraf, mens andre ser en mulighed, for bidraget til Danmarks fremtidige energiforsyning.

Naturgas kan være en billigere løsning end dit gamle oliefyr

Man startede faktisk med at brænde gassen af, da man først senere fandt ud af, at det kunne være en kilde til energi. Nu bruger man naturgas til at opvarme huse eller til at producere strøm. Brugen af naturgas til at skabe energi ligger dog stadig bag både olie og kul, selvom det er et mere klimavenligt alternativ. Dog er flere og flere begyndt at udskifte deres gamle oliefyr eller elvarme med et naturgasfyr. Teknologisk udvikling har medvirket til at producere bedre naturgasfyr, der kan have indtjent udgiften ved købet af dette på 5-10 år. Det er ikke alle steder i Danmark, hvor det er muligt at få installeret et gasanlæg, da det ikke er over hele landet, at der er lagt naturgasledninger ud. Dette gælder især udkantsområderne, men i Brædstrup og Århus er det dog muligt. Ønsker du at få skiftet til et gasanlæg kan der dog være flere regler, som spiller ind for, om det er lovligt at få installeret. Det kan være en god idé at kontakte kommunen, for at få afklaret om det i netop dit hus er tilladt.

Naturgas i Brædstrup, Århus

I Brædstrup og Århus er det også muligt at købe sig et af disse nyere naturgasfyr. Ønsker man sig dette, så er det vigtigt at tage kontakt til professionelle, der både kan rådgive og opsætte det nye fyr. Skal man have et gasanlæg af høj kvalitet, så tilbyder den tyske industrikoncern, Bosch, nogle af markedets bedste. De har med over 100 års erfaring leveret højkvalitetsteknologi og nytænkende produktlinjer. Deres gasanlæg er ingen undtagelse og ved at vælge Bosch, får du en miljøvenlig gaskedel, der ikke larmer og har en optimal nyttevirkning på 109%. Ønskes et anlæg af et andet mærke er dette selvfølgelig også muligt. Prisen på et naturgasfyr kommer typisk an på kvaliteten, men det kan vise sig at være en bedre investering at anskaffe sig et i den dyrere ende, da dette med tiden vil medføre større besparelser. Det er derfor igen vigtigt at have modtaget professionel rådgivning.

Læs mere på http://www.vvsexperten.dk/vi-tilbyder/naturgas/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *