Hvorfor vælge laminatgulv?

Et laminatgulv er tyndt gulv, som i høj grad ligner et helt normalt trægulv, men til en væsentligt lavere pris. Du får dermed den type gulv, du har lyst til, til en meget lavere pris en, end hvad du skulle betale for den ægte vare. Med det sagt, så er det jo en form for kopiprodukt, så følelsen i gulvet er en smule anderledes. Det skyldes at laminat er sammenpresset papir med et tryk på. Man skal dog ikke tage fejl af laminatgulv. Produktet er utroligt slidstærkt, selvom det kun er mellem 0,8 og 1,2 mm tykt med en på-limet kerne af træ.

Det specielle papir-materiale kaldes HDF, og det er næsten kun fantasien der sætter grænser, når det kommer til de mønstre man kan lave med laminatgulve. Samtidig produceres de fleste laminatgulve i dag med miljømærker, da de kan produceres delvist af blandt andet genbrugsmaterialer, hvilket gør produktet billigt og miljørigtigt. De utallige muligheder for design gør det også muligt at efterligne mange andre materialer end blot træ. Printet efterlader også andet end bare visuelle aftryk, og det kan føles som om man går på træ, eller i andre tilfælde på sten. Denne variant er blevet yderst populær de senere år, specielt i køkkener og indgangspartier, hvor følelsen passer meget godt med rummet, og det kan selvfølgelig både være lyst og mørkt alt efter designet.

Laminatgulve er desuden utroligt nemme at vedligeholde. Det kræver blot almindelige rengøringsmidler, og gulvet skal ikke behandles årligt, som man kender det fra trægulve. Dog er der det problem at når man først har slidt sig igennem laminatet, kan det ikke repareres, og skal i stedet skiftes. Det er dog ikke noget, man skal bekymre sig om de første mange år, da materialet sagtens kan klare slid. Man oplever derfor også tit at der udsættes livsgaranti på samlingssystemer og fabrikationsfejl, som kan gøre at gulvet ikke holder i så længe, og i så fald, får man naturligvis et nyt laminatgulv.

Prisen varierer naturligvis alt efter format og trækernen, men da det, som varierer mest er printet på forsiden, ser man et jævnt prisniveau på omkring 180 dkk pr. kvadratmeter. Det er i de fleste tilfælde under halvdelen af prisen på trægulve. Man får altså meget mere gulv for pengene, og selvom man måske ikke får den helt samme følelse, så sparer man en masse besvær i samme omgang.

Du kan købe laminatgulv og andre gulvtyper hos ditgulv.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *