Hvorfor skal jeg være medlem af en a-kasse?

Kigger man sit månedlige budget igennem, er der med garanti nok af udgifter at tage af. Det plejer sjældent at være dem der mangler. Og måske sidder du som mange andre med en lidt stram økonomi og kigger efter steder du kan skære ind og skære fra. Her er der desværre flere og flere der vælger at fravælge fagforening og a-kasse fra de løbende udgifter. De har svært ved at se hvad de får for de forholdsvis mange penge, det alligevel koster at være medlem af en a-kasse.

Vi vil på det kraftigste fraråde at man undlader at være medlem af en a-kasse. ”Hvorfor skal jeg være medlem af en a-kasse?” spørger du måske. Man kan begyndte at argumentere omkring den hjælp man kan få til at finde et job, hvis man bliver ledig, men den altafgørende og vigtigste årsag til at man skal være i en arbejdsløshedskasse er muligheden for at modtage dagpenge ved ledighed.

Hvis du bliver fyret fra dit job og ikke er medlem af en a-kasse er den eneste mulighed du har for at få penge at modtage kontanthjælp fra kommunen. Kontanthjælpen er så lavt et beløb at det kun handler om at kunne overleve, men der er slet ikke penge nok til at betale for alle de udgifter du ellers har og du risikerer at miste hus og hjem for nu at sige det lige ud af posen. Dagpenge er heller ikke det samme som det du normalt får i løn, men det er alligevel en mere realistisk udbetaling for de fleste (i det mindste hvis du er fuldtidsforsikret) og sikrer at man kan opretholde sit liv uden at det hele bryder sammen økonomisk.

Hvad nu hvis jeg stadig synes at a-kasser er for dyre?

Det er er meget fint, tænker du måske, men det er stadig for dyrt. Det er korrekt at de traditionelle a-kasser kan virke dyre i deres kontingent. Især hvis du ér i et godt job og ikke kan forestille dig at du skulle blive arbejdsløs. Så er det at det er fristende at melde sig ud af sin a-kasse. Men lad nu være med det. Selv de jobs der virker sikrest er det ikke længere. Efter at finanskrisen satte ind har alt for mange mennesker mistet deres arbejde – og for mange kom det som lyn fra en klar himmel. Selv de dygtigste, flittigste og mest uundværlige, blev alligevel undværlige da virksomhederne og de offentlige institutioner blev tvunget til at skære voldsomt ned og spare lønninger.

Heldigvis er der dukket en række billige a-kasser op på det danske marked. De er uafhængige og går under navnet gule a-kasser. Du kan spare mange penge på at vælge én af disse og dermed bliver der mere realistisk i dit budget. Hvis du er nysgerrig og gerne vil have rådgivning i forhold til hvilken a-kasse du skal vælge, så anbefaler vi netguiden www.billigakasseguide.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *