Gravsten symboliserer mennesker og minder

Til et rigtigt gravsted hører en passende sten. Gravstenen symboliserer om noget, den betydning den person, der desværre ikke er her mere, har haft. Derfor handler alle gravsten i høj grad om mennesker og minder.

Når gravstedet står færdigt og er blevet flot beplantet omkring stenen, så får de efterladte et godt og fysisk sted, at komme med deres savn og mange gode minder. Et moderne gravsted fungerer som et smukt og roligt fristed, som venner og familie opsøger og udsmykker efter behov. Her kan tankerne for en stund finde den fornødne ro i en travl hverdag og derfor er der også noget helende og meditativt ved at opsøge et gravsted og ikke bare noget forfærdelig trist og sørgeligt.

I den første tid efter begravelsen vil gravstedet typisk blive besøgt ret ofte, men som årene går, kan der gå længere og længere imellem besøgene, det er en helt naturlig udvikling, der sker i takt med at sorgen og savnet tager nye former og ikke længere fylder helt i samme grad.

Alle gravsten er unikke i dag

Der findes mange forskellige muligheder, når en gravsted skal fremstilles. Først og fremmest kan der vælges mellem adskillige typer sten, som f.eks. marmor, skifer og granit, der alle har sit eget flotte udtryk. De kan både være polerede eller stå som natursten. Størrelsen på stenen og selve udformningen kan også varieres på et utal af måder.

Inskriptionen kan laves med mange slags skrifttyper, der enten er hugget ind i stenen eller som metalbogstaver der påmonteres.

Den moderne teknologi har muliggjort at nutidens gravsten kan få et helt andet og meget unikt præg, bl.a. ved at det nu er muligt at dekorere stenen på helt andre måder, end det tidligere har været muligt, f.eks. med et porcelænsfoto.

Et unikt menneske kræver en helt unik sten og det har stenhuggeren den dybeste forståelse for og indsigt i, hvordan laves bedst muligt.

At vælge gravsten er en stor beslutning

Når en gravsten skal vælges, tænker de efterladte på den afdøde. Der vælges med omhu en sten, der passer til vedkommendes personlighed og smag. Det er en stor beslutning, for en gravsten står om ikke for evigt, så i mange år ud i fremtiden og skal derfor gerne stå som et smukt og fyldestgørende eftermæle. Det er med andre ord, ikke noget man bare lige gør som efterladte, men ofte noget der kræver lidt tid og grundig overvejelse inden den endelige beslutning træffes.

Gravsten bestilles hos en professionel stenhugger og der findes stenhuggere i hele landet, der har som speciale at fremstille moderne, smukke og unikke gravsten. Den lokale bedemand kan hjælpe med kontakt til f.eks. en dygtig stenhugger i Thisted, hvis gravstedet er beliggende i Thy.

Stenhuggeren har med sikkerhed den erfaring og tålmodighed der skal til for at den helt rette gravsten bliver fremstillet og anbragt. Han er god til at lytte til ønsker og forestillinger, komme med idéer og vil i det hele taget gøre alt for at det skal blive en positiv oplevelse midt i en trist tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *