Gør rummet større med lamper med opadrettet lys

Lamper med opadrettet lys – også kaldet uplight – fungerer rigtig godt, når man vil have et lavloftet eller bare mørkt rum til at virke større Og samtidig kan lamper med uplight skabe flotte effekter og trække ekstra opmærksomhed til eksempelvis kunstgenstande eller flotte detaljer i indretningen.

Hvordan vælger man lamper til et kælderrum, hvor loftshøjden er mindre end normalt? Når loftshøjden er lav, er mange af de traditionelle loftslamper ganske enkelt uegnede. Ikke bare fordi de visuelt trækker loftet ned mod gulvet, men også fordi lampen kommer til at hænge i en højde, hvor de fleste kan risikere at slå hovedet imod, når de går under. Derfor skal man altid tænke i andre baner, når man vælger belysning til sådan et rum.

7404napierHvor en traditionel loftslampe visuelt gør rummet lavere, har lamper med uplight den stik modsatte effekt. Når lyset peger opad og oplyser vægge og loft, kommer rummet nemlig til at virke større, og samtidig undgår man at bruge belysning, der kommer til at hænge i vejen, når man bevæger sig rundt i rummet. Det opadrettede lys kan oplyse et helt rum, fordi det lyser loftet op, som derefter reflekterer og spreder lyset. Er loftet lyst er effekten rigtig god, er loftet mørkt, vil spredningen af lyset være langt mindre markant.

Lamper med uplight bør dog suppleres med andre lyskilder, ellers kommer belysningen hurtigt til at virke lidt kedelig og skyggelys. Her kan man eventuelt vælge en gulvlampe eller indbygningsspots, der kan være med til at skabe effektbelysning.

Mange lamper at vælge imellem

Når man går på jagt efter lamper med opadrettet lys, vil man hurtigt opdage, at udvalget er overraskende stort. Der er rigtig mange forskellige designs og typer at vælge imellem, så mulighederne for at finde de helt rigtige lamper til netop dit kælderrum er rigtig gode.

I sidste ende er effekten af disse lamper dog temmelig ens, så det handler først og fremmest om, hvilket design, der passer bedst til din smag – og naturligvis til rummets øvrige indretning. Alt efter, hvad rummets funktion er, kan man vælge lamper med lysdæmpning, så lysstyrken kan ændres. På den måde kan man alene ved hjælp af lyset skabe god stemning og atmosfære i rummet.

Der er også masser af kreative design, hvor de gængse forestillinger om, hvordan stuebelysning skal se ud, bliver vendt lidt på hovedet. Så ønsker du lamper, der skiller sig ud fra mængden, burde det være muligt at finde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *