Der findes mange forskellige beslag – kend dine behov!

Man bruger beslag til næsten alt der skal kunne bevæge sig indenfor en hvis grænse, og skal kunne holde til lidt. Det er nok lidt nemmere at forstå hvis man hører om eksempler som døre, skuffer, låger og andre ting. Der er en del ting de eksempler har til fælles. De skal alle sammen kunne bevæge sig – i hvert fald hvis man gerne vil have det til at fungere ordentligt – og de skal alle sammen sørge for at tingene ikke falder fra hinanden. Man skal altså binde to ting sammen, men de skal stadig kunne bevæge sig i forhold til hinanden. Det er ikke nemt, og det kræver nogle ganske gode konstruktioner, før det kommer til at virke. Disse konstruktioner er der naturligvis lavet masser af, og det er de beslag du kan se rundt om i dit hjem, men det kan godt være, at du kommer i en situation, hvor du har brug for at vide hvad for et beslag du skal købe ind, for at få det resultat du har behov for.

Lad os tage et eksempel

Hvis du har et skab i dit køkken, som du ikke kan komme til at udnytte godt nok som det er nu, så kan det nogle gange være en fordel, at du kan lave det om til en skuffe i stedet. På den måde kan det være nemmere at udnytte et skab, der er ret dybt, og hvor det måske ikke er nemt at nå helt ind bagest i skabet. Det bliver nemmere med en skuffe, men der er dog nogle andre ting der kan give problemer, når man gerne vil sætte en skuffe op i stedet. Hvis nu vi siger, at der skal være tallerkener i skufferne, så kan de tallerkener komme til at veje ret meget, og især hvis det er en bred skuffe, kan der være tale om en ret stor masse skuffen skal kunne holde til. Denne vægt skal den også kunne holde til, når skuffen er trukket helt ud, og derfor skal beslaget være meget stærkt. Hvis ikke du fortæller dette formål til den du skal købe beslaget af, så kan det blive en stor udfordring at få beslaget til at holde til skuffen. I sidste ende kan det også være at det simpelthen ikke holder, og ender med at falde fra hinanden.

Spørg en fagmand til råds

Hvis du er i tvivl om hvad for et beslag der er det smarte at bruge, så skal du have fat i en fagmand. Det kan også være, at du ikke kan finde et beslag der kan holde til det eksempel der blev præsenteret før, og så kan det være at en fagmand har bedre mulighed for at få fat i sådan et beslag. Det er ikke sikkert at man kan få sådan et beslag, men hvis man kan, så kan fagmanden nok finde det. Heldigvis er der forretninger der hjælper landsdækkende, så du kan får din skuffe til dine tallerkener overalt i landet.

Kilde: OL-beslag.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *