Dit lokale slagtehus kan hjælpe hvis du skal have slagtet

Selvom det måske ikke er hverdagskost for de fleste i Odsherred og Rørvig, at de skal have besøg af en slagter, for at få slagtet et dyr, så sker det alligevel at der er brug for det. Det kan være i flere tilfælde, men man behøver faktisk ikke have en hel gård for det, og hvis du bare har dyr til hobby, kan det også være du får brug for det. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du får lavet slagtningen på en god måde, og det kommer til at foregår på den bedste måde, hvis det er professionelle der har med det at gøre. Derfor er det oplagt at du går til et lokalt slagtehus, og snakker med dem om, om ikke du kan få slagtet det aktuelle dyr. Det kan du nok mod en mindre kompensation, og så skal I bare have det gjort, og så går der ikke længe, før du har fryseren fyldt med lækkert kød.

Jægere kan også bruge det

Som sagt behøver man ikke have et helt landbrug, bare for at man skal kunne bruge et slagtehus. Faktisk behøver du heller ikke have dyr du opdrætter og fodrer, for du kan sagtens bare gå på jagt, og så bruge det i den forbindelse. Det er nok især når du skyder et stykke kronvildt, at det kan være relevant at få en slagter indover. Hvis du har med mindre vildt at gøre, som for eksempel råvildt eller harer, så er det ikke så relevant, og så kan du egentlig nemt klare det hjemme i garagen. Når dyret ikke er større, er det til at finde ud af at klare selv, men er du ikke meget for det, kan det nemt lade sig gøre at sætte en slagter til det også. Et krondyr kan dog godt være noget af en mundfuld at arbejde med, og det er ikke engang sikkert, at du har noget du kan hænge den i. Hvor et rådyr normalt hænger godt, og du kan komme til det, kommer et krondyr jo til stadig at hvile på jorden, selvom du har hængt det op. Derfor er der nogle pladsmæssige problemer du kan få derhjemme, som ikke vil være et problem hos en slagter, der har en masse udstyr og lokaler til at klare selv de helt store dyr.

Få slagteren til at arbejde videre med kødet

Hvis du gerne vil have så meget ud af kødet som muligt, så kan du lave en aftale med slagteren om, hvad for nogle udskæringer han skal lave, og hvad han eventuelt skal lave med det kød der er til overs. Der kommer jo til at være noget kød der ikke er nemt at udnytte, og det kan man bruge til at lave andre ting. Det kan for eksempel være spegepølse du kan få lavet af det, og hvis ikke du har prøvet spegepølse der er lavet med vildtkød, så skal du endelig gøre det. Den kraftige smag fra kødet kommer virkelig til sin ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *