Derfor skal sommerdækkene på

Vi kender det alle. Den første sne falder som en tung dyne over landet, og det kommer som sædvanlig bag på selv garvede billister . Rundt omkring i landevejenes grøfter ligger den ene uforberedte bilist efter den anden og venter på Falcks fordomsfrie hjælp. Dette fænomen har langt hen ad vejen én vigtig og essentiel forklaring. Nemlig vinterdæk. Men hvor vigtig er vinterdækkets solbrune og oversete fætter egentlig?

Sommerdæk giver sikkerhed

SommerdækJeg har gennem mine mange tusinde kilometer på de danske landeveje først for nyligt lært, hvor vigtigt det er at skifte til sommerdæk i tide. Hvis du kører med vinterdæk på tørre sommerveje, så øger du bremselængden med helt op til en billængde. Derfor giver skiftet til sommerdæk bedre køresikkerhed, og kan i yderste tilfælde redde liv. Eksperter som f.eks. Super Dæk Service og FDM anbefaler således at skifte dæk allerede ved en dagstemperaturer på 7 grader °C. Som bilist baserer du din sikkerhed på fire dækflader, der kun er på størrelse med en håndflade. Netop derfor mener jeg, at det halvårlige dækskifte ikke må spares væk. Vinter eller ej.

Spar penge på dækskifte

Du øger sliddet på dine dæk med op til 20%, hvis du kører på vinterdæk i sommerhalvåret. Ligeledes er forbruget af brændstof også højere. Derfor kan du oven i en øget sikkerhed også spare penge ved at skifte til sommerdæk. Når det kommer til slid af dæk, er det vigtig at kigge på mønsterdybden. Lovkravet siger, at et dæk minimum må være slidt ned til 1,6 mm, men både Super Dæk Service og FDM anbefaler, at du allerede ved en dybde i mønstret på 3 mm overveje at skifte dine dæk ud. Mønsterdybden har indflydelse på, hvor stor en del af dækket der har kontakt med vejen, samt hvor god førligheden er i regnvejr.

Foråret er kommet tidligt i år, og vi er allerede nu på en dagstemperatur omkring de 7 grader °C. Så hvis du ikke allerede har fået monteret nye dæk, så er Super Dæk Service en billig og sikker løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *